lördag 19 november 2011

Salamibröd









25 gr jäst
4 dl vatten
2 msk olja
1 msk grönsaksbuljong i pulver
2 dl rågsikt
6-7 dl lantvetemjöl

200 gr salami
75 gr greveost




Gör så här:
Smula ner jästen i en degbunke. Häll i det ljumma vattnet ( 37 gr),
och rör tills jästen löst sig.
Tillsätt buljongpulver, rågsikt och lantvetemjölet.
Arbeta degen tills den är smidig och låt den jäsa ca 30 min.

Skär salamin i tärningar och riv osten grovt, gärna i matberedare.

Stjälp upp den jästa degen på mjölat bakbord och arbeta in fyllningen.
Forma 2 runda bröd och lägg i mjölade korgar.
Låt jäsa ca 30 min. Sätt på ugnen på200 gr. Stjälp försiktigt
upp bröden på smord plåt.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min.

Låt bröden svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar