Ugn 200 grader
Hacka ihop, det går bra i en matberedare.
5 dl vetemjöl
2dl strösocker
2 msk vaniljsocker
½ msk bakpulver
250 margarin eller smör
Tryck ut i en bakpappersklädd lång panna ca 30x40 cm
Blanda ihop fyllningen:
4 ägg
2 dl kesella
5 dl creme fraiche
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Häll fyllningen över degbottnen i långpannan.
Hacka samman toppingen:
5 dl vetemjöl
2dl strösocker
2 msk vaniljsocker
½ msk bakpulver
250 margarin eller smör
Strö över toppingen, grädda mitt i ugnen ca 30 min i 200 gr varm ugn.
Pudra över florsocker.
Låt svalna, dela i rutor, mycket mäktig, dela i små rutor.
Original recept hittat på länken: http://hemmetsveckotidning.se/baka-ljuvliga-vaniljrutor-i-langpanna/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar