tisdag 25 mars 2014
Kalljästa halvgrova frallor ca 10 st
25 gr jäst ( halvt paket färsk jäst )
4 dl vatten
1 dl mjölk
1 msk honung
1 ½ tsk flingsalt
570 gr vetemjöl, gärna special
60 gr rågmjöl
Rör ut jästen med lite vatten, tillsätt resten a vätskan.
Häll i salt, honung och mjöl.
Blanda snabbt ihop till en deg med en slev. Pudra över lite mjöl och låt stå i rumstemperatur ca 30 min.
Sätt in skålen i kylen över natten, med en handduk över.
På morgonen sätt på ugnen på225 grader.
Häll ut degen på ett rikligt mjölat bakbord. OBS ej knåda degen.
Platta till degen till ca 2 cm tjock rektangel,
Skär ut ca 10 bitar, lägg dem på bakpappersklädd plåt, med mjölsidan uppåt.
Låt jäsa under duk tills ugnen blivit varm.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Låt väl smaka med t e x aprikosmarmelad och ost.
Etiketter:
frallor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar