Ingredienser:
2 dl äggvitor ca 6 st
3 dl strösocker
1 hg finhackade hasselnötter
1 dl vetemjöl
1 msk siktad kakao
Fyllning:
1 burk Mandariner, låt rinna av
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Hacka nötterna fint.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Tillsätt sockret, lite i taget och vispa till en riktigt tjock marängsmet.
Blanda nötterna med mjöl och kakao.
Vänd försiktigt ner blandningen i marängsmeten.
Bred ut i en långpanna, (eller spritsa tätt ut smeten på längden av plåten) klädd med bakplåtspapper ( smord och lite lätt mjölad).
Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 15-20 minuter.
Låt kakan svalna.
Stjälp upp kakan på ett nytt bakplåtspapper och dra av det gamla bakplåtspappret.
Vispa grädden.
Bred grädden över kakan och fördela mandarin klyftorna över.
Rulla ihop som en rulltårta. Låt gärna kakan stå till sig i kylen några timmar.
Ett stort tack till Britt för detta recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar