2 ½ dl mjölk
¾ dl socker
½ tsk salt
½ tsk kardemumma
1 ägg
8 dl Vetemjöl ( knappt )
Fyllning: 3 dl vaniljkräm eller äppelmos, 1 ägg & pärlsocker till garnering.
Sätt ugnen på 225 grader. Smält margarinet tillsätt mjölken. Rör ihop alla ingredienserna med rörsleven i vispskålen. Slut locket & pys den. Sätt skålen i varmt vatten i diskbaljan. När locket ”ploppar” upp är degen färdigjäst 10-15 min.
Kavla ut degen på bakunderlaget med varmvattenfylld kavel. Lägg på fyllningen ca 4 cm från kanten. Vik över den över krämen. Vänd upp på bakplåtspapper & plåt. Jäs ca 10 min.
Pensla med ägg strö på pärlsocker.
Pensla med ägg strö på pärlsocker.
Grädda i 12-20 min. mitt i ugnen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar