måndag 24 oktober 2011

Kyckling filé i ugn (marinerad inlindad i bacon)





Marinad till ½ kg filé

1 röd lök
2 vitlöksklyftor
1 dl matolja
2 msk kinesisksoja
2 msk tomatpuré eller ketchup
½ tsk sambal oelek
salt o peppar ( svartpeppar)
Låt filén ligga i marinaden gärna över natten
 
Vid tillagning:
Vira bacon runt om filéerna och in i ugnen 225 gr med marinaden ca 45-55 min beroende på storleken på filéerna. (Filér ska vara minst 70 grader inuti)
Sås:
2-3 burkar crème fraiche + marinaden
kokas tillsammans ett tag.
Smaksätt ev. med mer sambal oelek
För smalare sås tag kokbar lätt crème fraiche
Servera med hasselbackspotatis och sallad

Tack Lena Sjögaard för detta mycket goda recept jag fick i början av 2000 talet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar