fredag 1 mars 2013

DRÖMRULLTÅRTA

 
 
 

Drömrulltårta:
 
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
 
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt, mins 5 minuter. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta bort alla klumpar. Vänd försiktigt ner detta i äggsmeten. Rör till en jämnt smet. Klä en långpanna (30×40 cm) med smort bakplåtspapper och bred ut smeten. Grädda i 225 grader i ca 5-8 minuter.
Ha upp strösocker på ett bakplåtspapper och stjälp upp den varma kakan på pappret. Pensla kakans papper med lite vatten så lossnar det enklare. Lägg över långpannan och låt kakan svalna. Gör under tiden smörkrämen.
 
Smörkräm:
150 mjukt smör
3 dl florsocker
1 knivsudd vaniljpulver
1 äggula
Rör smör och florsocker mjukt, tillsätt vanilj och äggula och rör till en len kräm. Bred detta över den avsvalnade kakan. Rulla ihop kakan så du får skarven neråt. Rulla in tårtan i bakplåtspapper och låt vila i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar