måndag 18 mars 2013

Äppelambrosia


Detta behövs till ca 8 bitar eller en rund form ca 27 cm i  dimeter.
 
2 ägg
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
125 gr smält smör
1 ½ dl fast friskt äppelmos
 
 
Smuldeg
 
50 gr smör
1½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
2 krm kanel
1 krm bakpulver
 
 
Servering
Vaniljsås
 
Gör så här:
 
Vispa ägg och socker poröst. Rör i mjölet och det smälta smöret.
Bred ut i en rund smord form.
Bred eller klicka på äppelmoset.
Hacka ihop en smuldeg av smör, mjöl, socker, kanel, bakpulver.
Fördela den gryniga massan över äppelmoset.
Gräddakakan ca 30 min i 175 gr.
Låt svalna något sikta ev över lite florsocker före servering.
Skär i jämna bitar.
 
 
Recept från Hemmets Veckotidning runt 1980-talet
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar