tisdag 30 april 2013

Skräddakakor


Ingredienser:
50 g jäst 50 g smör (kan bytas ut mot ½ dl rapsolja)  5 dl mjölk 2 tsk salt 1
dl ljus sirap 1 1/2 msk anis och fänkål (finstötta) ca 9 dl rågsikt ca 3 dl vetemjöl


1. Smula jästen i en bunken. 2. Smält smöret och häll på mjölken och värm till 37 grader. 3. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den löst sig. 4. Rör ner saltb, sirap, kyddor och hälften av rågsikten. 5. Arbeta degen. 6. Tillsä tt resten av rågsikten i omgångar och arbeta sist in vetemjölet. 7. Låt jäsa i 30 min. 8. Ta upp degen på bakbordet och arbeta den smidig. 9. Dela degen i femdelar. 10. Kavla ut dem till runda kakor. 11. Ta ut ett litet hål i mitten av varje kaka. 12. Nagga med gaffel. 13. Lägg på smord plåt. 14. Låt jäsa i 30 min. 15. Grädda i 225 grader i ca 10 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar