Bärkaka i långpanna
200 gr ugnsvärme
Smält 200 smör, låt svalna.
Vispa 4 ägg poröst med 5 dl strösocker.
Blanda 6 dl vetemjöl med 4 tsk bakpulver.
Blanda i äggsmeten, tillsätt 2 dl matlagningsgrädde.
Blanda i det avsvalnade smöret.
Tillsist rör försiktigt ner ca 6 dl bär, jag tog halvfrusna björnbär.
Häll smeten i en bakplåtsklädd långpanna ca 30x 40 cm.
Grädda ca 20 min, prova med sticka så den ej gräddas för länge.
Skär i rutor och sikta över lite florsocker.
Eller använd som tårtbotten, behöver ej delas utan vispa 5 dl vispgrädde och bred över kakan.
Strö över lite färska eller knappt tinade bär.
Lycka till:)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar