söndag 18 november 2012

Bärkaka

Bärkaka i långpanna
200 gr ugnsvärme
 
Smält 200 smör, låt svalna.
Vispa 4 ägg poröst med 5 dl strösocker.
Blanda 6 dl vetemjöl med 4 tsk bakpulver.
Blanda i äggsmeten, tillsätt 2 dl matlagningsgrädde.
Blanda i det avsvalnade smöret.
Tillsist rör försiktigt  ner ca 6 dl bär, jag tog halvfrusna björnbär.
Häll smeten i en bakplåtsklädd långpanna  ca 30x 40 cm.
Grädda ca 20 min, prova med sticka så den ej gräddas för länge.
Skär i rutor och sikta över lite florsocker.
Eller använd som tårtbotten, behöver ej delas utan vispa  5 dl vispgrädde och bred över kakan.
Strö över lite färska eller knappt tinade bär.
 
 
Lycka till:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar