torsdag 28 juni 2012

APRIKOSMARMELAD



Ingredienser till marmelad på torkade aprikoser:


1,5 kg aprikosmarmelad, 2 burkar

  • 500 gram torkade aprikoser
  • 5 dl vatten
  • 1 kg syltsocker
  • 2 msk koncentrat av citron

Så här lagar du Aprikosmarmelad

  1. Skölj aprikoserna och blötlägg dem över natten eller ca 12 timmar.
  2. Häll av vattnet.
  3. Hacka aprikoserna för hand så fint du kan eller kör dem i en matberedare med kniven.
  4. Lägg aprikoser, citron och socker i en kastrull och tillsätt vatten.
  5. Ett tips är att spara någon dl och sedan späda till önskad konsistens mot slutet.
  6. Koka aprikosmarmeladen i 3-4 minuter utan lock och rör om då och då. Akta så det inte bränns.
  7. Häll upp aprikosmarmeladen på väl rengjorda varma glasburkar.
  8. Förvara aprikosmarmeladen svalt.
  9. Öppnad burk aprikosmarmelad har du i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar