Ingredienser till marmelad på torkade aprikoser:
1,5 kg aprikosmarmelad, 2 burkar
- 500 gram torkade aprikoser
- 5 dl vatten
- 1 kg syltsocker
- 2 msk koncentrat av citron
Så här lagar du Aprikosmarmelad
- Skölj aprikoserna och blötlägg dem över natten eller ca 12 timmar.
- Häll av vattnet.
- Hacka aprikoserna för hand så fint du kan eller kör dem i en matberedare med kniven.
- Lägg aprikoser, citron och socker i en kastrull och tillsätt vatten.
- Ett tips är att spara någon dl och sedan späda till önskad konsistens mot slutet.
- Koka aprikosmarmeladen i 3-4 minuter utan lock och rör om då och då. Akta så det inte bränns.
- Häll upp aprikosmarmeladen på väl rengjorda varma glasburkar.
- Förvara aprikosmarmeladen svalt.
- Öppnad burk aprikosmarmelad
har du i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar