200 g rumsvarmt smör
4 dl strösocker
4 ägg
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
4 väl mogna bananer
2 dl gräddfil
200 g mörk blockchoklad
ca 3 msk kokosflingor till långpannan (ca 30x40 cm)
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en långpanna med lättsmort och kokosbröat bakplåtspapper.
Rör smör och socker pösigt och tillsätt äggen ett i taget.
Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat.
Mosa bananerna och rör ihop med gräddfilen.
(Jag mixade bananer och gräddfil med en stavmixer.)
Rör ner mjölblandningen och bananmoset i smeten.
Bred ut smeten i långpannan.
Strö slutligen över den grovhackade chokladen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.
Låt kakan svalna innan du skär upp den i rutor eller tårtbitar.Pudra florsocker över.
Extra gott med lite lättvispad grädde eller halvsmält glass till.
"Återvinniningskaka:med lite mörka bananer samt lite halvsur mjölk"
(recept ur”Baka i långpanna”)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar