söndag 26 augusti 2012

Banankaka med krossad choklad



200 g rumsvarmt smör

4 dl strösocker

4 ägg

6 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

4 väl mogna bananer

2 dl gräddfil

200 g mörk blockchoklad

ca 3 msk kokosflingor till långpannan (ca 30x40 cm)



Sätt ugnen på 175 grader.

Klä en långpanna med lättsmort och kokosbröat bakplåtspapper.

Rör smör och socker pösigt och tillsätt äggen ett i taget.

Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat.

Mosa bananerna och rör ihop med gräddfilen.
(Jag mixade bananer och gräddfil med en stavmixer.)

Rör ner mjölblandningen och bananmoset i smeten.

Bred ut smeten i långpannan.
Strö slutligen över den grovhackade chokladen.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.

Låt kakan svalna innan du skär upp den i rutor eller tårtbitar.Pudra florsocker över.

Extra gott med lite lättvispad grädde eller halvsmält glass till.

"Återvinniningskaka:med lite mörka bananer samt lite halvsur  mjölk"

(recept ur”Baka i långpanna”)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar