torsdag 9 februari 2012

Kärleksmums



1 braspanna

5 ägg

4 dl strösocker

4 1/2 dl vetemjöl

1 msk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 knivsudd salt

5 msk kakao av god kvalitet

300 g smör

2 dl vatten

200 g mjölkchoklad



GLASYR OCH GARNENING

200 g mörk

kvalitets choklad, 70 %

2 dI vispgrädde

2 msk starkt kaffe

2 dl kokosflingor

1 dl jordgubbs strössel eller

strösselhjärtan



1. Sätt ugnen på 200 gr

2. Vispa ägg och strösocker pösigt.

3. Blanda vetemjöI, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao i en skåI.

4. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.

5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.

6. Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten.

7.Hacka mjölkchokladen grovt och strö över smeten.

8. Grädda kakan i ca 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka.

Låt svalna,

9. Hacka den mörka chokladen. Koka upp grädden, häll i kaffet och rör i chokladhacket.

10. Lår glasyren svalna något och bre den över kakan.

11. Strö över kokos och jordgubbs strössel eller strösselhjärtan.


Servera kakan skuren i rutor.

receptet hämtat ur Allers 21/08

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar