1 braspanna
5 ägg
4 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 knivsudd salt
5 msk kakao av god kvalitet
300 g smör
2 dl vatten
200 g mjölkchoklad
GLASYR OCH GARNENING
200 g mörk
kvalitets choklad, 70 %
2 dI vispgrädde
2 msk starkt kaffe
2 dl kokosflingor
1 dl jordgubbs strössel eller
strösselhjärtan
1. Sätt ugnen på 200 gr
2. Vispa ägg och strösocker pösigt.
3. Blanda vetemjöI, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao i en skåI.
4. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.
6. Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten.
7.Hacka mjölkchokladen grovt och strö över smeten.
8. Grädda kakan i ca 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka.
Låt svalna,
9. Hacka den mörka chokladen. Koka upp grädden, häll i kaffet och rör i chokladhacket.
10. Lår glasyren svalna något och bre den över kakan.
11. Strö över kokos och jordgubbs strössel eller strösselhjärtan.
Servera kakan skuren i rutor.
receptet hämtat ur Allers 21/08
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar