Grovhacka nötterna. Klipp lakritsstängerna i bitar. Lägg bitarna från en av stängerna åt sidan till garnering. Bryt chokladen i mindre bitar.
Klä en liten bakform ca 18x25 cm med bakplåtspapper.
Blanda grädde, socker, smör i en tjockbottnad kastrull och koka upp. Rör om då och då under tiden koka på medelvärme ca 5 min.
Ta kastrullen från värmen. Tillsätt den hackade chokladen och rör tills den smält helt och smeten är slät.
Rör ner nötterna, men spara lite till garneringen.
Ta undan några marshmallow bitar till garnering och vänd ner resten tillsammans med lakritsbitarna. Rör ihop snabbt och slarvigt i smeten. Rör man för länge är det risk att marshmallowsen hinner smälta.
Bred ut smeten jämt i formen och jämna till ytan.
Strö över marsmallowsbitar och lakrits/nötter. Tryck ner lite i smeten.
Ställ svalt att stelna. Skär upp den kalla fudgen i skivor äller kuber med en vass kniv.
Supergott
källa Allers 49/11
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar