lördag 30 januari 2016

Amerikanska chokladmuffins




Amerikanska chokladmuffins  12 st stora
4 dl Kungsörnen Vetemjöl Special
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 dl socker
1 dl kakao
100 g grovhackad mörk choklad
1 dl grovhackade valnötter
1 st. ägg
3 dl mjölk
1 dl neutral olja
 

Steg 1 av 3
Sätt ugnen på 200 gr. Blanda alla torra
ingredienser väl i en stor skål.
4 dl Kungsörnen Vetemjöl Special
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 dl socker
1 dl kakao
100 g grovhackad mörk choklad
1 dl grovhackade valnötter

steg 2 av 3
Vispa samman1 ägg, 3 dl mjölk och  1 dl neutral olja i en
annan skål. Tillsätt " äggvispet " i
mjölblandningen och rör till en slät
smet, inte för länge — då blir smeten
seg.

Steg 3 av 3
Fördela smeten i stora muffinsformar
eller i smord muffinsplåt upp till 3/4 av
formarna.
Grädda mitt i ugnen, ca 20—25
Minuter, beroende på storleken.
Godast att äta så snart de
svalnat. Går bra att frysa.

Källa: Kungsörnen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar