Amerikanska
chokladmuffins 12 st stora
4 dl Kungsörnen
Vetemjöl Special
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 dl socker
1 dl kakao
100 g grovhackad
mörk choklad
1 dl grovhackade
valnötter
1 st. ägg
3 dl mjölk
1 dl neutral olja
Steg 1 av 3
Sätt ugnen på 200
gr. Blanda alla torra
ingredienser väl i
en stor skål.
4 dl Kungsörnen
Vetemjöl Special
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 dl socker
1 dl kakao
100 g grovhackad
mörk choklad
1 dl grovhackade
valnötter
steg 2 av 3
Vispa samman1 ägg, 3
dl mjölk och 1 dl neutral olja i en
annan skål. Tillsätt
" äggvispet " i
mjölblandningen och
rör till en slät
smet, inte för länge
— då blir smeten
seg.
Steg 3 av 3
Fördela smeten i
stora muffinsformar
eller i smord
muffinsplåt upp till 3/4 av
formarna.
Grädda mitt i ugnen,
ca 20—25
Minuter, beroende på
storleken.
Godast att äta så
snart de
svalnat. Går bra att
frysa.
Källa: Kungsörnen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar