Ingredienser
- 125 g margarin
- 3 dl socker
- 2 ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 1/2 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1 liten påse Non Stop
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175°C.
- Blanda margarin, socker, ägg och vaniljsocker i en skål med elvisp eller i en matberedare så det blir en krämig smet.
- Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Blanda detta ordentligt till en seg massa.
- Klicka ut 2 msk smet till varje kaka på 2 plåtar med bakduk/bakpapper på. Lägg ca 12 kakor per plåt (för 24 st).
- Låt varje kaka få ett par centimeters mellanrum så att de kan flyta ut lite. Placera ca 5 Non Stop-knappar på varje kaka.
- Grädda kakorna i ca 15 minuter. Låt svalna på ugnsgaller.
Detta är ett recept från ICA:s Buffé nr 10, 1998.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar