Receptet är för 2 personer =
2 st kakor
- 1½ dl filmjölk eller naturell yoghurt
- 50 gram smör eller ½ dl flytande margarin
- 4 vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
Blanda
mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och
blanda ner det i mjölet.
Finfördela
smöret med fingrarna till en grynig massa.
Blanda
ner filmjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan
utan sluta när du kan kan forma till en deg.
Dela
degen i två bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15
centimeter i diameter.
Skär
två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.
Lägg
på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i
cirka 10 minuter. Servera nygräddade och vama!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar