måndag 21 januari 2013

Scones

 


Receptet är för 2 personer = 2 st kakor
  • 1½ dl filmjölk eller naturell yoghurt
  • 50 gram smör eller ½ dl flytande margarin
  • 4 vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt



Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet.
Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
Blanda ner filmjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.
Dela degen i två bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter.
Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.
Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och vama!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar