måndag 17 september 2012

Krämig potatis- och purjolökssoppa

 

Ingredienser:


4 potatisar
2 purjolökar
Svenskt Smör
1 tsk rosmarin
1/2 tsk dragon
2 tsk körvel
2 grönsaksbuljongtärningar
5 dl vatten
5 dl mjölk
2 dl crème fraiche 34 %
1 dl finhackad persilja - tog frysta örter istället -
salt och peppar

Gör så här:


  • Skala och skiva potatisen.
  • Strimla purjolöken.
  • Fräs purjolöken i smör i en kastrull.
  • Tillsätt potatis, rosmarin, dragon, körvel, buljongtärningar och vatten.
  • Låt soppan koka ca 15 min.
  • Vispa eller mixa sönder grönsakerna. Stavmixer funkar bra!
  • Häll i mjölken och hälften av crème fraichen.
  • Låt soppan koka upp.
  • Strö över persiljan och smaksätt med salt och peppar.-  tog i lite Sambal Oelek-
  • Servera soppan med bröd, en klick crème fraiche och gärna färska örter.

  • Variation: Byt ut hälften av potatisen mot 2 morötter.
källa Arla http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=14820
men ändrade lite på detta efter vad som fanns hemma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar