Ca 60 stycken
250 gram smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
6 dl vetemjöl
1/2 tsk hjorthornsalt
Fyllning:
3-4 msk fast sylt
Glasyr
2 dl florsocker
1 1/2 – 2 msk vatten
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Rör matfett och socker. tillsätt äggen, ett i taget, och mjölet blandat med hjorthornsaltet.
- Arbeta till en smidig deg.
- Dela degen på 4 delar och forma ca 40 cm långa längder.
- Lägg dem på en plåt , med bakplåtspapper.
- Gör en fördjupning och fyll med sylt.
- Grädda mitt i ugnen i ca 12- 15 minuter.
- Blanda sedan ingredienserna till glasyren. Och bred detta på de varma längderna.
- Skär sedan snitt medan de är varma.
Källa: Sju sorters kakor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar