torsdag 30 maj 2013

Wienerstänger

Wienerstänger
Ca 60 stycken

250 gram smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
6 dl vetemjöl
1/2 tsk hjorthornsalt

Fyllning:
3-4 msk fast sylt

Glasyr
2 dl florsocker
1 1/2 – 2 msk vatten

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Rör matfett och socker. tillsätt äggen, ett i taget, och mjölet blandat med hjorthornsaltet.
  3. Arbeta till en smidig deg.
  4. Dela degen på 4 delar och forma ca 40 cm långa längder.
  5. Lägg dem på en plåt , med bakplåtspapper.
  6. Gör en fördjupning och fyll med sylt.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 12- 15 minuter.
  8. Blanda sedan ingredienserna till glasyren. Och bred detta på de varma längderna.
  9. Skär sedan snitt medan de är varma.
Källa: Sju sorters kakor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar